Uložiť Uložené

Zariadenie lesnej pedagogiky v Krásnych Sadoch

Príroda v sebe skrýva veľa tajomstiev, ktoré môžete objaviť. Veľa dobrodružstiev, ktoré môžete zažiť. Veľa múdrosti, ktorú môžete spoznať. Aj veľa zábavy, ktorú si môžete užiť. 

Vyskúšané rodičmi

Na toto miesto sa vybrala aj naša blogerka Mamma, ktorá so svojou rodinou rada navštevuje výnimočné miesta.

Deťom vraj nemôžete dať nič vzácnejšie, ako svoj čas. Ak sa ho rozhodnete spolu stráviť v krásnom prostredí obklopení lesmi, výhľadom na Tatry a dýchať pri tom čistý vzduch bude to pre ne oveľa vzácnejšie. 

Aj keď to ráno vyzeralo, že počasie nám nebude priať, v tomto zariadení lesnej pedagogiky to nie je žiadny problém, ako dodala zriaďovateľka, je dobré si do výbavy pribaliť gumáky, ale program sa bude konať, či je búrka, či slnko svieti, tu stretnete vždy plno detí. Poďme však od začiatku. Ak ste tu ešte neboli, je potrebné si nájsť Mlynicu, od stredu dediny je to už len kúsok k tomuto inému svetu. Pri ceste už visí banner "Krásne sady". Keď pôjdete rovno za nosom po ceste, dostanete sa ako keby späť do doby, keď sa človek snažil žiť ruka v ruke s prírodou. Krásne chalúpky so slamenými strechami zaujmú ako dospelých, tak aj deti. Parkovanie je priamo pred hlavou budovou. Je však dôležité dodať, že tento zábavno vzdelávací program neslúži na „odloženie“ detí, ale na spoločne strávené chvíle, a to presne 90 minút.

Vhodný je pre deti cca od štyroch rokov s doprovodom aspoň jedného rodiča, alebo zodpovednej osoby. Maximálny počet detí na program je dvanásť, preto si objednanie nenechávajte na poslednú chvíľu.  Rozpis programov bude zverejnený na webovej stránke až tesne pred otvorením programu. Viete si však pozrieť zameranie, a to príroda, pohyb, umenie, remeslo, hudba a slovo.

Zárukou kvality je aj to, že každý program bude viesť profesionál vo svojom odbore. Jeho meno sa tak isto dočítate na stránke. Celý program trvá približne hodinku a novinky sa dozvedia nielen deti, ale určite aj dospelí, presne tak, ako to bolo v našom prípade. Viac však nebudem prezrádzať, aby ste sa mali na čo tešiť.

Ukážte svojim deťom, ako sa dá žiť a pritom prírodu nezraniť či skôr podporiť. V prípade, že strávite víkend alebo dovolenku v Tatrách, určite odporúčam zahrnúť do programu aj návštevu lesnej pedagogiky, lebo vedomosti a zážitky sú niečo, čo vám ani vašim deťom nikdy nikto nevezme.

PS: Za celý čas, čo sme tu strávili, som nevidela ani jedno dieťa držať v ruke mobil.

Objavte toto miesto aj VY!

Hore